Les entitats veïnals i del comerç de Molins de Rei agrupades a la “Plataforma d’entitats per un Parc Pont de la Cadena verd, sostenible i que resolgui els problemes de mobilitat i aparcament”, integrada per AVV Canal, AVV Centre Vila, AVV Bonavista, AVV Sant Bartomeu, AVV Vallpineda, AVV La Rierada, Molins Comerç i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), ha presentat quatre al·legacions a un projecte elaborat per l’AMB, per encàrrec de l’Ajuntament de la vila. Es tracta del Projecte d’execució de la Recuperació mediambiental i paisatgística de la plaça Pont de la Cadena.

La Plataforma considera que el projecte elaborat per l’AMB amb participació de l’Ajuntament és necessari però que no ha tingut en compte alguns aspectes ambientals com són la mobilitat sostenible, la manca d’un estudi d’aparcament a la zona o la creació d’un carril bici en el parc, i no ha previst l’arribada del tramvia.

La primera al·legació situa amb claredat la greu manca d’estacionament a la zona, que pot arribar a presentar un dèficit de 191 places. Per aquest motiu es sol·licita un estudi de viabilitat d’un estacionament soterrat al subsol de la plaça.

La segona al·legació proposa incorporar un nou carril segregat de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP), un oblit que la Plataforma considera “incomprensible”.

La tercera al·legació sol·licita que el projecte es redissenyi sense cotxes estacionats al voltant del parc, ja que aquesta opció comporta l’aïllament de la zona de la que ha de gaudir la ciutadania.

I la quarta al·legació denuncia la manca de previsió en relació a la futura arribada del tramvia a Molins de Rei (a la fotografia).

Un exemple d’implicació ciutadana en el disseny urbà d’un municipi que intenta resoldre les mancances d’AMB i Ajuntament.

Font: Plataforma Parc Pont de la Cadena

Fotografia: Lluís Carrasco. Viu Molins

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here