“El pes dels Comuns no pot ser el mateix que el nostre”. Així de clara va ser la portaveu del PSC al Parlament de Catalunya, Alícia Romero, en l’entrevista que va concedir a l’ACN aquest dissabte, 3 de desembre.

En plenes negociacions per veure si es poden aprovar els pressupostos de la Generalitat del 2023, a les que s’ha  incorporat el PSC, els socialistes mostren la seves reticències cap el paper d’En Comú Podem, que ja porta dies negociant amb el Govern d’ERC les seves propostes. Tal com informa avui elBaix.cat, Govern i Comuns han pactat rellevants mesures en l’àmbit del transport públic i la política energètica. I estan intentant concretar la proposta de dedicar el 25 % del pressupost de Salut a l’atenció primària.

Alícia Romero ha explicat que el PSC vol incloure als Pressupostos “un compromís inequívoc” del Govern d’ERC  a favor dels projectes “que donen riquesa”, com per exemple l’ampliació de l’aeroport del Prat o el complex de Hard Rock a Vila-seca i Salou, dues iniciatives a les que s’oposen els Comuns per considerar que malmeten el territori i són contràries a la lluita contra el canvi climàtic. Segons Romero, l’executiu “ha de tirar endavant” aquests projectes  “encara que no li agradi i se senti acomplexat pel que diu la CUP o  En Comú Podem”.

Un tema cabdal pel futur del Baix Llobregat, l’ampliació o no de l’aeroport del Prat i la preservació del Delta del Llobregat, que ha provocat moltes mobilitzacions (a la fotografia), torna a aparèixer en la negociació dels pressupostos, en línia amb l’ofensiva que està portant  a terme la patronal Foment del Treball.

La suma de vots d’ERC i PSC no fa majoria al Parlament i, per tant, la participació dels Comuns en qualsevol possible acord és imprescindible. Excepte que el PSC estigui pensant amb un pacte ERC, PSC i Junts, que deixaria el Govern en mans dels dos grups que coincideixen amb la dreta espanyolista en un model de país basat en les grans infraestructures i els grans projectes econòmics, encara que el medi ambient en pagui les conseqüències.

Font: ACN

Fotografia: CCMA

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here