Mica en mica es van coneixent els primers detalls de les negociacions que els diversos grups parlamentaris ( PSC, Junts i Comuns) estan realitzant amb el Govern d’ERC de cara als pressupostos de la Generalitat del 2023.

Sembla que les negociacions més avançades són les que mantenen el Govern i els Comuns, que ja han arribat a un acord que afecta al transport públic i que tindrà una forta repercussió a la comarca del Baix Llobregat. Es tracta d’un acord que, segons els Comuns, “permet que Catalunya avanci en mobilitat sostenible al mateix temps que protegeix i millora la vida de la gent davant la pujada de preus”.

La presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem va explicar al programa Cafè d’Idees de TVE, del passat dijous, 1 de desembre, les primeres mesures acordades:

  • S’allarga durant tot el 2023 la rebaixa del preu del transport públic que es va aprovar per fer front a la crisi.
  • Els menors de 16 anys tindran Transport públic gratuït a tota Catalunya. Fins ara, la T-16 gratis només existia a les 6 zones de l’ATM i, per tant, a la resta de Catalunya, els menors de 16 anys havien de pagar el transport públic. A partir d’ara, els menors de 16 anys podran accedir al transport públic gratuïtament a tot el país.
  • Extensió de la T-Jove des dels 25 anys fins  els 30 anys.

D’altra banda, aquest dissabte també es va informar que Govern i Comuns han pactat que la energètica pública sigui coemercialitzadora i que ofereixi energia sostenible a la  ciutadania. També han acordat incloure una partida de 180 milions d’euros per a desplegar energies renovables.

Font i fotografia: En Comú Podem

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here