Reclamen més infermeres a Urgències de l’Hospital de Sant Boi

El malestar a la Sanitat pública no s’atura al Baix LLobregat. A les mobilitzacions de les persones usuàries a Cornellà, Abrera o Castelldefels i a la convocatòria d’una vaga de metges i metgesses, es suma la reclamació del sindicat SATSE Catalunya que exigeix un increment del personal d’infermeria al servei d’Urgències de l’Hospital de Sant Boi de Llobregat.

En un comunicat l’organització posa de relleu que la manca de personal se suma al poc espai per atendre els pacients, fet que comporta esperes de més de 12 hores per a que les persones siguin ateses.

El sindicat assegura que fa gairebé un any es va traslladar la situació a la direcció a través del comitè d’empresa, però que no s’hi ha trobat cap solució, tot i la previsió que calien millores pel que fa a l’atenció pública.

El sindicat exigeix de manera urgent que es prenguin mesures perquè els pacients amb criteri clínic siguin ingressats en un temps raonable, així com disposar de boxes lliures per fer una atenció adequada.

Concentració a Castelldefels

La setmana passada un centenar de persones es van concentrar a la Plaça de l’Església de Castelldefels per reclamar un increment pressupostari a l’atenció primària (a la fotografia).

Marea Blanca de Castelldefels exigeix a la Generalitat de Catalunya que el 25 % del pressupost per a 2023 dedicat a sanitat es destini a l’atenció primària. Entitats locals i grups com Movem Castelldefels- En Comú Podem, que va portar el tema al Ple de l’Ajuntament, o Comissions Obreres del Baix Llobregat, van donar suport a la mobilització.

Entre els assistents hi havia el portaveu d’En Comú Podem al Parlament, el diputat David Cid. Els Comuns estan negociant els pressupostos amb el Govern de la Generalitat i una de les seves exigències és la d’aconseguir que es destini el 25 % del pressupost de Salut a l’atenció primària.

Fonts: ACN i Marea Blanca Castelldefels

Fotografia: La Voz de Castelldefels

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here