Dades significatives fetes públiques per l’INE (Instituto Nacional de Estadística), a partir del Cens del 2021, sobre el percentatge de persones de més de 15 anys amb educació superior.

Al Baix Llobregat, Sant Just Desvern (a la fotografia) apareix com el municipi amb un percentatge més elevat: el 58’9%, la segona xifra més alta de Catalunya, només superada per Sant Cugat del Vallés (Vallès Occidental) amb el 61’8 %. L’altra cara de la moneda és Martorell que presenta l’índex més baix de la comarca amb un 23’10 % i es situa en el lloc vintè entre les ciutats catalans amb menys persones amb educació superior. De fet, Sant Just és també el municipi de la comarca amb menor índex d’atur i Martorell és la ciutat amb més persones aturades.

Dins el rànquing de les 20 ciutats amb més persones amb educació superior també trobem Castelldefels (en el 9è lloc) amb un 43’5%, Molins de Rei (13) amb un 40’8%, Sant Joan Despí (15) amb el 38’8 %, Pallejà (17) amb el 37’7% i Corbera de Llobregat (18) amb el 37’4%. A la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, el percentatge és del 35’1%.

Font: INE

Fotografia: RTVE

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here