A finals de novembre van començar les obres per allargar l’actual xarxa de carrils per a bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal, com els patinets, d’Esplugues de Llobregat. En concret s’està treballant per implantar un carril bici que connecti la rotonda de l’Avinguda Països Catalans i carrer Laureà Miró, per on ja passen carrils bici, al barri Centre, amb el terme de l’Hospitalet per Can Clota (a la fotografia) i Can Cervera.

Es tracta d’un traçat ciclable que totalitza 2.115 metres de longitud, dels quals 1.270 corresponen a la creació de calçada segregada de la de cotxes i motos, que té com a objectiu millorar la interconnexió de la xarxa municipal i metropolitana, així com  la mobilitat sostenible, en detriment del trànsit privat i reduir la contaminació acústica i atmosfèrica.

L’actuació es divideix en tres trams: el primer, Nord de Can Clota, el segon, Carrer Lleialtat, des de la Pau fins a Pas del Sucre, i el tercer, Carrer Sant Salvador, Pas del Sucre i Camí de Can Boixeres.

Les obres, amb un pressupost aproximat de 350.000 euros i subvenció del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia del Govern central, tindran una durada aproximada de sis mesos.

Font: Ajuntament d’Esplugues de Llobregat

Fotografia: Biodiversidad Virtual

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here