Un nou episodi en el drama de les migracions, quan encara el ministre de l’Interior, Grande-Marlaska, es nega a reconèixer la responsabilitat espanyola en el drama de la tanca de Melilla. Un vol procedent de Casablanca, al Marroc, amb destí a Istanbul (Turquia) va realitzar un aterratge d’emergència  la matinada passada a l’aeroport del Prat. El motiu era el suposat estat de part d’una de les viatgeres. La dona embarassada va simular que es posava de part i cap a dos quarts de 5 del matí, a l’aeroport  es va rebre un avís perquè l’avió pogués fer l’aterratge per emergència mèdica.

En el moment de desembarcar la dona, que en realitat havia fingit el part i va ser detinguda, 28 persones van aprofitar per intentar fugir. Els policies que hi havia a la pista van interceptar 14 dels viatgers que intentaven escapolir-se.  D’aquests, cinc van tornar a l’avió i el personal els va acceptar. La policia va emprendre la recerca dels altres 14.  A les vuit que es van quedar a terra se les iniciarà un procés d’inadmissió de retorn. El vol de la companyia Pegasus portava un total de 228 passatgers.

Fa un any, es va produir un fet similar a l’aeroport de Palma de Mallorca. Un bon element per a la reflexió: que persones procedents del Marroc s’arrisquin a ser condemnades per delictes greus per l’esperança de poder entrar a Europa.

Font: ACN

Fotografia: Regió 7

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here