ERC de Gavà ha fet públic un comunicat en el que recorda que d’aquí poc farà un any que va entrar la nova operadora Avanza per gestionar el servei d’autobusos del Baix Llobregat Sud, que inclou les línies que connecten Gavà, Castelldefels i Viladecans amb altres localitats de la comarca i amb Barcelona. Els republicans afirmen que “aquest canvi ha comportat una caiguda en picat de la qualitat del servei pel fet que la flota aportada per aquest operador consistia en busos amb molta antiguitat i amb molts problemes tècnics”.

La situació va provocar, tal com va informar elBaix.cat, la creació de la Plataforma per un servei digne d’autobusos al Baix Sud, integrada per entitats com la PTP i sindicats com CCOO i UGT, que, amb el suport d’ERC i En Comú Podem, va convocar una important manifestació (a la fotografia) el passat dia 9 de juliol. Fa unes setmanes s’ha conegut un contundent informe de la Síndica de Greuges, crític amb l’AMB, i del que elBaix.cat també va informar.

Ara, ERC fa un pas més i demana responsabilitats polítiques. Qualifica de “nyap” la gestió del conflicte i considera que “des del servei de Mobilitat de l’AMB, a càrrec del PSC” (en referència al primer secretari dels socialistes del Baix Llobregat, el senador Antoni Poveda, vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB) “la resposta davant la situació va ser molt tèbia, dient que els problemes eren temporals”.

ERC- Gavà exigeix que “es compleixin els terminis de renovació de la flota d’autobusos i que des de l’AMB, que és qui té la responsabilitat de garantir el servei d’autobusos, es faci un seguiment estricte d’aquest compliment i que els usuaris d’autobusos tinguin un servei públic de qualitat i no el nyap que han patit durant tot aquest any”.

Font: ERC-Gavà

Fotografia: Sant Boi Diari

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here