El passat dilluns, 12 de desembre, CCOO Baix Llobregat i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes del Baix Llobregat ( FAVBAIX) van signar un conveni de col·laboració, a la seu comarcal del sindicat a Cornellà (a la fotografia).

L’objetiu del conveni és la col·laboració en el desenvolupament d’accions informatives, formatives i de sensibilització en forma de “tallers formatius” adreçats a persones susceptibles de ser objecte de bretxa digital. Tots els tallers seran gratuïts.

D’entre els tallers destaquen: Fer-se un compte de correu electrònic i funcionament ordinari; Acreditar-se a IdCAT- Mòbil ; Registrar-se i entrar a la Meva Salut; Accedir a carpetes personals d’ajuntaments i obtenir documentació (Padrons, requeriments, multes); Accedir a la carpeta personal de la Generalitat de ciutadà i fer multitud de possibles gestions (sol·licituds d’ajuts de lloguer, cites prèvies amb dependència, societat i família); Accedir a la seu Electrònica Seguretat Social, mitjançant SMS i obtenir el certificat de vida laboral; DNI electrònic: acreditació i posterior accés; Clau Pin 24h I Clau Permanent, acreditació i accés.

En una comarca en la que la bretxa digital, sobre tot entre la gent gran, representa un gran problema que pot limitar l’exercici de drets, és una bona noticia que el sindicat majoritari al Baix Llobregat i la FAVBAIX, implantada en molts barris de nombrosos municipis, col·laborin en aquest àmbit.

Font i fotografia: CCOO Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here