Aquest divendres, 16 de desembre, a les 7 de la tarda, al Casal de Marianao, carrer Miquel, 2, de Sant Boi de Llobregat, el conegut periodista Jesús Cintora (a la fotografia), presenta el seu llibre “No quieren que lo sepas” ( Espasa, 2022), en un acte organitzat per l’Associació de Veïns i Veïnes el Poblet Marianao.

Cintora, referent del periodisme polític i social a l’Estat espanyol, explicarà les tesis que defensa en el seu llibre.

L’autor investiga, opina i mostra un mapa “del veritable repartiment de poder a Espanya, dels taps que frenen els avanços i fa una aposta per la regeneració”. Fill d’una mestressa de casa i d’un ramader de poble, Cintora parteix d’una narració de la seva infància a la fi dels setanta i començaments dels vuitanta i explica els seus inicis en el periodisme i les traves que ha anat trobant per a exercir la professió amb no pocs bastons a les rodes.

El llibre ha arribat a la seva cinquena edició i es troba entre els més venuts dins la categoria de no ficció.

Cintora ha presentat espais com “Las  cosas claras” a TVE, “Las mañanas de Cuatro”, a Mediaset, “Carretera y manta”  a La Sexta, i ha participat en diversos programes a la cadena SER, on va treballar amb Iñaki Gabilondo.

En el llibre trobem frases com  aquesta: “ El periodisme ha d’explicar què passa. Sembla senzill, però esdevé complex i impossible quan es tracta de gent poderosa. A Espanya no s’ha explicat igual el que afecta a un ciutadà mitjà que a un Cap d’Estat, o a un constructor com Florentino Pérez que al meu avi, que era paleta”.

Sant Boi viurà un debat d’actualitat amb un ponent de qualitat.

Font: La Campana i Federació d’Associacions Veïnals de Sant Boi de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here