Collbató, Molins de Rei (a la fotografia), Olesa de Montserrat, Sant Boi de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat acolliran funcions de Pastorets aquest Nadal. Sumaran en total 22 representacions.

La nova temporada de Pastorets de Catalunya 2022-2023 comptarà amb més de 200 representacions de la mà d’una cinquantena d’entitats associades a la Coordinadora de Pastorets de Catalunya. Després de dos anys de restriccions a dalt i a baix dels escenaris, els grups teatrals tornen a la normalitat prepandèmica.

Aquest Nadal la temporada comptarà a Catalunya amb 52 grups teatrals de 43 municipis diferents. Unes 5.000 persones d’arreu del país estan involucrades en unes representacions en les que s’espera que hi assisteixin uns 45.000 espectadors, superant amb escreix els 28.500 de l’any passat, condicionat per la pandèmia.

La Coordinadora , amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner, ha convocat l’ajut a la investigació “Pastorets de Catalunya”, amb l’objetiu d’estimular la recerca i el coneixement sobre les representacions teatrals dels Pastorets.

Reconeguts actors o actrius, com Jordi Banacolocha, o Laura  Aubert, que van passar pels Pastorets, afirmen que Els Pastorets són “una escola de teatre com una catedral”.

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya es va fundar l’any 2006 per aglutinar els grups que representen Pastorets arreu del país.

Font: Coordinadora de Pastorets de Catalunya

Fotografia: Viu Molins

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here