El jurat popular va declarar per unanimitat, aquest dimarts, 20 de desembre, culpable d’assassinat amb traïdoria l’acusat de matar Janet Jumillas a Cornellà de Llobregat el 13 de març de 2019.

Els membres del jurat van considerar que Aitor G.P. va apunyalar la dona al domicili d’ell amb diverses ganivetades a la zona cervical i altres parts del cos, va netejar el pis i va desfer-se del cadàver, que dos mesos després va aparèixer enterrat en un descampat del Prat de Llobregat.

Els jurats no s’han cregut la versió de l’acusat, que va dir que havia estat un altre home desconegut qui va apunyalar la dona a casa seva i va fer desaparèixer el cos. Tampoc han considerat que tingués les facultats alterades pel consum de drogues.

El veredicte, fet públic aquest dimarts a la tarda a l’Audiència de Barcelona, considera provada la versió de la fiscalia i de l’acusació particular.

Un cop llegit el veredicte, fiscalia i acusació particular van reiterar les seves peticions de penes, de 19 anys de presó , en el cas del ministeri públic, tot recordant que l’acusat no ha col·laborat amb la justícia, no ha demanat perdó a la família i no va dir on estava enterrada la víctima. La defensa va demanar a la magistrada presidenta la pena mínima possible segons els veredicte.

La desaparició, primer, i la confirmació de l’assassinat, després, de Janet Jumillas ha provocat diverses concentracions de protesta (a la fotografia) de la seva família, de les seves amistats i de persones de Cornellà que han volgut mostrar la seva solidaritat.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here