L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha decidit mantenir el descompte del 20 % a la T-Jove i a la T-Usual a partir de l’1 de gener de 2023. S’espera que els propers dies el Govern central aclareixi si manté les seves rebaixes del 30 %.

A la T-Casual no hi haurà cap bonificació per part de l’ATM. En les altres targetes, si l’Estat manté la seva rebaixa del 30%, els títols sortiran a meitat de preu.

L’Ajuntament de Barcelona va demanar a finals de setembre una pròrroga en les rebaixa de transport públic. La proposta de Barcelona en Comú va tenir el suport d’ERC, PSC i Junts.

Janet Sanz, tinenta d’alcaldia de Barcelona, ha assegurat que “té plena confiança” en què el govern central mantingui la seva part de bonificació, fet que permetria que la T-Casual mantingués el descompte del 30 %, i que, en el cas de la T-Usual i la T-Jove, la bonificació total fos del 50%.

El passat mes d’octubre el Govern de PSOE i Unidas Podemos ja va anunciar que mantindrà la gratuïtat de RENFE durant tot el 2023.  En canvi, es suprimiran els ajuts en la gasolina, excepte per a determinats col·lectius.

L’AMB mantindrà la rebaixa de la targeta rosa T-4

L’AMB mantindrà la rebaixa del preu de la targeta rosa metropolitana de tarifa reduïda T-4. La mesura s’allargarà durant tot el 2023. Aquest dimarts, 20 de desembre, el Consell Metropolità ho va aprovar.

El títol multiviatge de l’AMB, que inclou 10 viatges i pot utilitzar-se per desplaçar-se pels 36 municipis metropolitans, seguirà tenint un preu de 2 euros enlloc dels 4 que costava anteriorment, si el Govern central manté el descompte del 30%. La mesura beneficiarà més de 200.000 persones.

Fonts: ATM i AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here