El passat mes de juliol el Govern de la Generalitat informava que Gavà acolliria les proves de cúrling (a la fotografia) dels Jocs Olímpics d’Hivern, en un nou Centre d’Alt Rendiment (CAR) d’Esports de Gel, una notícia acollida amb un cert triomfalisme per l’Ajuntament de la ciutat i amb crítiques de diversos sectors.

Cinc mesos després, el projecte de Jocs Olímpics d’Hivern sembla oblidat: les diferències amb l’Aragó van fer descarrilar la idea, com a mínim a curt termini, inclosa la celebració d’una consulta popular sobre si les comarques pirinenques acceptaven que Catalunya assumís l’organització d’aquest tipus de Jocs. TV3, en el Telenotícies del dijous, 15 de desembre, en el marc d’una informació sobre les queixes dels esports de gel per la falta d’instal·lacions, afirmava que “l’aturada de la precandidatura Pirineus-Barcelona ha paralitzat el projecte previst a Gavà” de crear “un centre d’alt rendiment amb pista de gel i de cúrling inclosa”.

La noticia de la paralització del projecte pel fet que no tirin endavant els Jocs d’Hivern, sembla contradir les afirmacions de l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia que, tal com va informar elBaix.cat, el mes de juliol afirmava de forma contundent: “Gavà està ultimant el projecte del Centre d’Alt Rendiment d’Esports de Gel”. L’Ajuntament, en un comunicat publicat el 29 de juliol, destacava que “el projecte de CAR és anterior a la possible designació de Gavà com a seu olímpica del cúrling” i que el projecte s’estava treballant amb el Consejo Superior de Deportes del Govern espanyol “des de l’últim mig any”.

Tindrà raó TV3? Tirarà endavant un projecte que ja va provocar crítiques i sorpresa quan es va anunciar?

Font: TV3

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here