En Comú Podem de Sant Vicenç dels Horts, s’ha reunit amb la Unió de Botiguers per analitzar la complicada situació del comerç local i ajudar a garantir una bona campanya a favor de les botigues de proximitat al municipi.

Segons afirmen els Comuns en un comunicat, “El comerç local de Sant Vicenç dels Horts es troba en una situació greu, fins i tot alarmant. Ja són molts els  comerços tradicionals del municipi  que han hagut de tancar. L’últim cas, i potser el que més ha preocupat als vicentins i les vicentines, ha estat el de la pastisseria Muñoz (a la fotografia), un establiment que portava moltes dècades essent rellevant a Sant Vicenç i que ha hagut d’abaixar la persiana per culpa de de la inflació derivada de la crisi energètica a causa de la guerra d’Ucraïna i a la conseqüent escalada de preus”.

Els botiguers es troben molestos amb la política del govern municipal socialista, que creuen que està deixant desprotegit el comerç local. Segons els Comuns, els talls dels carrers, les obres i la manca d’iniciativa per reivindicar el consum de proximitat, a més de l’arribada de grans supermercats, ha provocat que la clientela d’aquestes botigues “de tota la vida” es vegi reduïda dràsticament.

El regidor a l’oposició i cap de llista d’En Comú Podem, Jordi Gil, considera vital per a Sant Vicenç la dinamització local. “Hem de reivindicar la importància de consumir al comerç local, l’atenció personalitzada, els vincles entre botiguer i el client, la proximitat i sostenibilitat dels productes locals i el consegüent creixement i desenvolupament dels barris que comporta tenir un comerç fort i dinamitzat”, ha declarat.

Els Comuns proposen mesures com millores en la mobilitat o canvis en la gestió de la zona blava, l’establiment de noves zones d’estacionament, i que els vicentins i vicentines puguin circular per l’interior del poble i que no els hi sigui més senzill sortir a la carretera i anar a comprar als pobles del costat, tal com denuncia la Unió de Botiguers.

Font: Sant Vicenç En Comú Podem

Fotofrafia: Guia 33

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here