L’Oficina de Serveis Ambientals de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat impulsa el projecte d’horts urbans municipals (a la fotografia). La iniciativa inclou el suport, la gestió i la dinamització dels horts lúdics, socials i educatius del municipi.

Hi ha dues zones on s’han implantat:

  • Horts del carrer del Pla, ubicats al límit del Parc Agrari del Baix Llobregat, en el costat del riu, al barri Falguera, amb una taxa de 48 euros/ any, repartida en dos períodes ( 24 euros/semestre). Inclou 42 parcel·les amb unes dimensions de 40 metres quadrats.
  • Horts del carrer del General Manso, en un solar del barri de Mas Lluí, amb una taxa de 96 euros/ any, repartida en dos períodes (48 euros/ semestre).Inclou 49 parcel·les d’uns 30 metres quadrats.

Els horts municipals són espais adreçats a persones residents a la ciutat, amb interès per l’agricultura ecològica. El projecte d’hort és obert, inclusiu i comunitari, i incorpora una gran diversitat de perfils de persones participants i col·lectius. L’Ajuntament gestiona els horts en col·laboració amb la cooperativa Tarpuna, amb l’objetiu de promoure la sensibilització ambiental, la participació ciutadana, la salut i el benestar.

A més dels horts urbans, l’Ajuntament també ofereix a la ciutadania els horts comunitaris que tenen com a objectiu afavorir la inserció social de les persones que hi participen, contribuir al seu benestar personal, tant en l’àmbit de la salut com de l’alimentació, i millorar la seva qualitat de vida.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here