Tots els municipis del Baix Llobregat s’han preparat per l’arribada aquesta nit, 5  de gener, dels Reis d’Orient.

Al Parc de les Il·lusions a Sant Joan Despí els i les patges reials han recollit les cartes dels nens i nenes, al costat der l’Astròleg Sadurní. A Cornellà, els infants han pogut gaudir de la Fira Infantil de Nadal, per la que han passat més de 13.500 persones. A Esplugues, els Reis han muntat el seu campament a la Fàbrica de Somnis d’en Fanguet. A Sant Feliu de Llobregat ha recollit les cartes el patge Shelín, al Palau Falguera.  A Gavà, els carters reials han rebut les cartes dels nens i nenes al Campament Reial, un espai plè de màgia. El Prat de Llobregat, acull aquest matí del dia 5 el Garatge Reial, amb la presència de la Harshafa, l’emissària dels Mags d’Orient.

I al vespre, tots les ciutats i pobles de la comarca viuran unes esplèndides cavalcades, superades les restriccions causades per la pandèmia els anys anteriors. A Esparreguera, els Reis Mags d’Orient estrenaran vestuari i vuit noves carrosses.

La cavalcada més especial es viurà, però, a Sant Vicenç dels Horts (a la fotografia). És la segona més antiga de Catalunya, després de la d’Igualada. Es va celebrar per primera vegada a finals del segle XIX, l’any 1896. Un grup de vicentins vinculats al Centre Catòlic va posar en marxa una petita cavalcada que va recórrer el casc antic de la vila. La llavor d’aquella primera cavalcada ha anat creixent fins a convertir-se en la gran cavalcada que és ara. L’any passat es va organitzar l’exposició “Cavalcada de reis, més de 125 anys d’història”. Hi ha una cosa que mai ha canviat: des dels seus inicis, i encara ara, la Cavalcada de Sant Vicenç és una realitat gràcies a la iniciativa i dedicació de totes les persones voluntàries que hi treballen tot l’any.

Fonts: Ajuntaments del Baix Llobregat i web cavalcadadereis.cat de Sant Vicenç dels Horts

Fotografia: SVH.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here