Només la gerència de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell ha intentat donar resposta a les queixes del Comitè d’Empresa, de les que elBaix.cat es va fer ressò ahir, 4 de desembre. La portaveu Teresa Torras ha emès una declaració, mentre el president del Patronat de la Fundació, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, no consta que s’hagi pronunciat.

Segons Torras, “ens trobem en una època complicada per la manca de professionals a nivell generalitzat en el sector hospitalari i per l’augment de la pressió assistencial com a conseqüència de la grip”.

Teresa Torras, que en el seu comunicat no desmenteix en cap moment les denúncies fetes pel Comitè d’Empresa sobre la falta de metges al Servei d’Urgències, afegeix que “des de l’hospital ens hem reorganitzat per donar el millor servei possible prioritzant la seguretat de les persones que atenem i, malgrat les circumstàncies, el compromís i implicació dels professionals presents al centre fan possible portar-ho a terme”.

Després del comunicat del Comitè fet públic ahir, el col·lectiu d’infermeria, auxiliars d’infermeria, zeladors i tècnics de ràdio diagnòstic també han lliurat una carta a la direcció de l’Hospital expressant el seu malestar per la situació que estan vivint.

Preocupació als Ajuntaments “des de fa mesos”

Fa només sis dies, el passat dia 30 de desembre, set alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat Nord es van reunir amb la direcció de la Fundació Sant Joan de Déu de Martorell (a la fotografia) per traslladar les queixes i mancances que la ciutadania planteja a la zona, com la pèrdua de serveis dels CAP, el retard en les programacions, tenir només un únic CUAP 24 hores a Sant Andreu de la Barca, o el funcionament del servei d’urgències de l’Hospital, ara en el punt de mira de totes les crítiques, no adreçades als professionals sinó a la manca de metges.

L’alcalde de Martorell  i alhora president del Patronat del L’Hospital va qualificar la reunió de “molt interessant i profitosa”. Però segons l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, “fa mesos que els responsables de les àrees de Salut dels diferents ajuntaments de la zona reclamen recuperar els serveis i els horaris d’atenció que tenien els centres de salut abans de la pandèmia, més recursos per incrementar el personal i millorar les seves condicions laborals, i una sanitat més propera i accessible”. En algunes poblacions com Abrera, la Marea Blanca ha organitzat mobilitzacions en el mateix sentit.

Fonts: Hospital de Martorell i Ajuntament d’Olesa de Montserrat

Fotografia: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here