Aquest divendres, 13 de gener, engeguen els actes de les XVI Jornades de Memòria Històrica d’Olesa de Montserrat. Aquesta iniciativa va començar el 2015 amb l’objectiu de donar-la a conèixer entre la població i donar veu a les persones represaliades. Les diferents edicions han combinat actes acadèmics i conferencies amb altres més distesos i de caire cultural, com obres de teatre i concerts.

Les Jornades giren al voltant de tres dates significatives durant l’any: el 27 de gener, en record de les víctimes de l’Holocaust, el 14 d’abril, dia de la proclamació de la República, i el 15 d’octubre, el dia que va ser afusellat el president de la Generalitat Lluís Companys i quan també es commemora el Dia Nacional en Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i de la repressió franquista.

El dia 13 s’inaugurarà a la Casa de Cultura l’exposició “Més enllà de Mauthausen. Francesc Boix, fotògraf”.

Divendres 27, es farà l’acte institucional d’homenatge a les víctimes olesanes als camps de concentració nazis. I l’endemà, dissabte 28, es podrà assistir a la xerrada “Les accions de resistència a Mauthausen”,  a càrrec de la prestigiosa historiadora Rosa Toran.

Les activitats estan organitzades pel Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa i l’Arxiu Històric Municipal.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

Fotografia de les SS al camp de Mauthausen: Ajuntament d’Olesa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here