Aquest dilluns, 9 de gener, fonts de RENFE van informar que havien començat a retornar les fiances de 10 euros dels abonaments gratuïts (a la fotografia)  dels serveis de Rodalies. També les de 20 euros pels viatges de Mitja Distància. Es tracta dels abonaments que van estar en vigor des del primer dia de setembre del 2022.

Les persones que van abonar la fiança amb targeta de crèdit rebran el retorn de manera automàtica a la seva targeta. Les que van pagar en efectiu hauran d’anar a sol·licitar el retorn als punts de venda a partir d’aquest proper diumenge 15 de gener.

Segons RENFE, entre l’1 de setembre i el 31 de desembre de 2022 es van expedir 757.639 abonaments bonificats a Catalunya, una bona part al Baix Llobregat. La majoria, un 81’8%,  van ser de Rodalies ( 620.000) i el 15 % restant de Mitja Distància ( 118.000).

Per aconseguir el retorn de les fiances cal haver fet un mínim de 16 viatges entre l’1 de setembre i el 31 de desembre de l’any passat.

Aquest any, s’ha tornat a posar en marxa el mateix sistema de gratuïtat dels viatges en tren, amb abonaments vàlids fins el 30 d’abril. El Govern central ha decidit que els viatges en tren de Rodalies siguin gratis tot l’any 2023.

Font: RENFE

Fotografia: El Periódico

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here