Continua el serial de les negociacions sobre els pressupostos de la Generalitat pel 2023. Després de la reunió del passat diumenge, 15 de gener, entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el primer secretari del PSC, Salvador Illa (a la fotografia), sembla que les desavinences no s’han superat. Els socialistes continuen posant com a condició que el pacte inclogui el compromís de tirar endavant projectes com l’ampliació de l’aeroport del Prat, el macrocasino Hard Rock a Vila-seca i Salou, i el Quart Cinturó.

I la patronal catalana, Foment del Treball, a través del seu president Josep Sánchez Llibre, exdiputat de CIU, ha volgut deixat constància explícita del seu suport a les exigències del PSC, en declaracions efectuades aquest dilluns 16 de gener.

Sánchez Llibre ha afirmat: “Considerem molt important que es puguin posar d’acord” amb el que ell denomina “infraestructures competitives”.

Sánchez Llibre enfadat amb Yolanda Díaz

El líder de la patronal ha declarat que “totes les parts han de fer cessions” igual que Foment ha fet en uns pressupostos que, segons Sánchez Llibre, tenen “un excés de pressió fiscal”, introduïda en les negociacions entre el Govern d’ERC i En Comú Podem.

I és que el president de la patronal està molt enfadat amb En Comú Podem. A les seves crítiques habituals a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afegit ara una desqualificació com a “populista” de la vicepresidenta del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, que en un míting celebrat el passat dissabte 14 de gener a l’Auditori de Barcelona, tal com va informar elBaix.cat, es va mostrar radicalment contrària a l’ampliació de l’aeroport del Prat i va comparar Sánchez Llibre amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijoo dient que “a tots dos, tot el que afavoreix a la gent els hi sembla malament”. Sánchez Llibre ha afegit una afirmació que posa en qüestió tots els principis d’un estat de dret: “Els polítics amb els polítics i els empresaris amb l’economia”. I això ho ha dit el mateix dia que donava suport al PSC.

Fotografia: Foment del Treball

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here