La indústria més important que ha tingut Cervelló és la del vidre. I Josep Llurba i el Grup de Recerca de Cervelló en publiquen ara la història.

El llibre “El  vidre a Cervelló”( a la fotografia) serà presentat aquest proper divendres, dia 20 de gener, a les 7 del vespre, a la Biblioteca de la localitat. L’acte està organitzat per Grup de Recerca.

Quan Cervelló va arribar al segle XIX la indústria del vidre va esdevenir el motor de creixement del poble. Van arribar al municipi persones d’arreu de Catalunya i d’Espanya per treballar-hi. Tot i així, al segle XVIII ja es trobaven forns de vidre al Baix Llobregat i, en concret, a Cervelló.

L’any 1989 va tancar la darrera fàbrica de vidre de Cervelló, la Cervellonense S.L., posant fi a un període en el que la majoria de la població podia trobar feina en aquesta activitat.

L’any 2006 el Grup de Recerca es va acollir a la IV Convocatòria d’Ajuts de l’Institut Ramon Muntaner per donar inici a la recuperació de fonts i a la catalogació de les peces recollides.

Font i fotografia: Centre de Recerca de Cervelló

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here