El Museu de Viladecans, ha reobert Ca n’Amat (a la fotografia), la casa pairal que ha estat tancada els últims tres anys per obres de reforma i ampliació de les estances visitables.

L’equipament compta ara amb la planta soterrani per conservar les col·leccions del museu, noves sales d’exposicions i espai polivalents per acollir tallers. També s’han recuperat pintures murals a diverses estances de la casa.

Ca n’Amat està considerat un testimoni destacat del pes que van tenir les cases  pairals a Viladecans, durant el segle XIX, gràcies a la conservació del mobiliari i de nombrosos elements de treball agrícola.

L’equipament es pot visitar durant aquest cap de setmana de forma gratuïta, amb visites amb representacions teatrals. Aquesta és una de les activitats destacades de la Festa Major d’Hivern que la ciutat celebra entre aquest passat dijous, 19 de gener,  i el diumenge 22 de gener: inclou cercavila, la trobada gegantera, el Festival Llamp 23, sardanes i activitats diverses.

A partir de la segona meitat de l’any, està previst que Ca n’Amat exhibeixi audiovisuals, plafons interactius, objectes i peces de les col·leccions del Museu de la ciutat. També es podrà fer servir una aplicació per a mòbil i tauletes per conèixer la història de Viladecans  a través de personatges de segles passats.

Fonts: ACN i Ajuntament de Viladecans

Fotografia: Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here