Molins En Comú Podem prepara les eleccions municipals del 28 de maig. Una de les novetats d’aquesta convocatòria és la presentació conjunta de dues candidatures que el 2019 van concórrer per separat: Molins En Comú i Molins Camina Podem.

Aquest dissabte, 21 de gener, Molins En Comú Podem va celebrar una Assemblea Oberta al Centre Comunitari Pont de la Cadena (a la fotografia). Miguel Angel Pozo i Gerard Corredera, regidors de la confluència, van fer balanç de l’actual mandat i van exposar la necessitat d’un canvi de rumb en la governança de l’Ajuntament i menys polítiques d’aparador i maquillatge. “No té sentit aprovar molts plans per no desenvolupar-los” van explicar.

Els assistents van fer propostes en un taller participatiu sobre les principals línies d’acció política que es plasmaran en el programa electoral pel 28 de maig.

Entre les propostes més destacades figuren una governança més oberta i amb retiment de comptes, una sindicatura de greuges local i una millor participació ciutadana. També van formar part de les idees plantejades, la transició ecològica i el camí cap  a les comunitats energètiques per una vila més resilient i de futur, la urgent lluita preventiva contra la violència masclista, la feminització de l’acció municipal, i propostes sobre educació, cultura, mobilitat, aigua , circularitat, foment de l’ocupació i habitatge protegit de lloguer.

Els participants van insistir en la necessitat d’articular Molins de Rei dins les polítiques metropolitanes, com són el transport, l’aigua i els residus, així com sumar esforços pel què fa a la gestió del Polígon El Pla, compartit amb Sant Feliu.

Lídia Muñoz, Andrés Medrano i Lucas Ferro

Van participar en la jornada Lídia Muñoz i Andrés Medrano, candidats a les alcaldies de Sant Feliu de Llobregat i Rubí respectivament, dues localitats ben properes a Molins. Tots dos van compartir experiències municipals exitoses, Lidia Muñoz com alcaldessa de Sant Feliu, i Medrano com a membre del govern de Rubí.

Lucas Ferro, diputat molinenc al Parlament de Catalunya per En Comú Podem, va tancar la jornada plantejant l’imprescindible paper que ha de jugar aquest espai polític com alternativa a l’actual “govern sociovergent” de PSC i Junts,  per tal d’aconseguir una canvi de polítiques i de model a Molins de Rei.

Font i fotografia: Molins En Comú Podem

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here