Està clar que l’alcaldia de Sant Feliu de Llobregat que sortirà de les eleccions del 28 de maig serà cosa de tres: El PSC, de forma sorprenent, ha triat l’opció de criticar durament els seus possibles aliats d’esquerres (Comuns i ERC) la qual cosa sembla prefigurar la voluntat d’un pacte hipotètic amb PP i Junts per Catalunya (Tots Som Sant Feliu) i, si tinguessin representació, amb Veïns i Ciutadans . ERC confia en que l’any d’alcaldia d’Oriol Bossa li pugui resultar beneficiós. I En Comú Podem, una vegada designada Lídia Muñoz com a cap de llista, ha decidit posar damunt la taula una fita que ningú li pot discutir: el seu paper decisiu en la construcció del Sant Feliu actual.

El proper divendres, 27 de gener, a les 7 del vespre, la Sala Ibèria acollirà una “Conversa entre l’alcaldessa i tres alcaldes”. Lídia Muñoz repassarà la història  recent de la ciutat i els seus reptes de futur amb tres alcaldes del seu mateix espai polític: Francesc Baltasar (PSUC i ICV), Àngel Merino (ICV-EUIA) i Jordi San José (ICV-EUIA).

El PSUC, ICV i els Comuns han exercit l’alcaldia durant 35 dels darrers 43 anys, des que Francesc Baltasar va guanyar les eleccions de 1979, les primeres democràtiques després del franquisme. Els altres dos alcaldes de Sant Feliu han estat socialistes. L’any 2003 Juan Antonio Vázquez, va accedir a l’alcaldia, malgrat no haver guanyat les eleccions, gràcies a un pacte entre el PSC, CIU, ERC i el PP. Lourdes Borrell va ser alcaldessa quan Vázquez, l’any 2010, li va cedir el lloc però va perdre les eleccions l’any següent, el 2011, davant Jordi San José. Vázquez va abandonar el PSC i es va presentar com a cap de llista de Veïns a les eleccions de 2019, obtenint tan sols el 5’7 % dels vots i un únic regidor. Al cap de poc temps va deixar l’Ajuntament.

L’acte de divendres serà conduït per una santfeliuenca i un santfeliuenc de prestigi: l’escriptora i guionista Maite Carranza, guanyadora, entre molts altres Premis, del Serra d’Or i del Nacional de Literatura Infantil i Juvenil del Ministeri de Cultura, i el reconegut periodista de TV3, Joan Salvat, director durant anys del “30 minuts” i del “Sense ficció”, i que ha rebut entre d’altres guardons, el Premi Òmnium de Televisió; un dels documentals del seu programa, “Balseros”, va ser nominat als Oscar l’any 2004.

Font i fotografia: Sant Feliu En Comú Podem

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here