L’escriptor i periodista de La Vanguardia, Manuel Pérez, presentarà el seu llibre “La burguesía catalana. Retrato de la élite que perdió la partida” (Editorial Península, 2022) ( a la fotografia) a la sala d’actes de la seu de CCOO del Baix Llobregat, a la Carretera d’Esplugues, 68, de Cornellà de Llobregat.

L’acte, que es celebrarà aquest dijous, 26 de gener, a les 6 de la tarda, està organitzat pel Club de Lectura Cocos, que inicia així la seva activitat cultural del 2023.

Manuel Pérez és periodista especialitzat en informació econòmica. Ha treballat en diaris com 5 Días i El País. El 2000 es va incorporar a La Vanguardia i des del 2005 n’és subdirector amb responsabilitat en la secció d’Economia. L’any 1996 va ser coautor de “JR El Tiburón” sobre l’empresari Javier de la Rosa. El 2012 el Col·legi de Periodistes de Catalunya li va atorgar el premi a la millor trajectòria professional de la difusió de l’Economia en la XVII edició dels Premis Joan Sardà Dexeus.

El llibre de Manuel Pérez explica el paper de la burgesia catalana davant el procés a partir d’una certa complicitat amb Artur Mas; com després veuen que ja no tenen influència davant el nou marc polític ; com s’ha passat d’una burgesia més empresarial a una de més especulativa; i aprofundeix  en les maniobres que van provocar la fugida de Catalunya de seus bancàries i de grans corporacions  l’any 2017, una vegada van veure que el procés era incontrolable.

Una barreja molt atractiva: el cap d’Economia de La Vanguardia explicant les interioritats de la burgesia catalana a la seu del Baix Llobregat del principal sindicat del país.

Font: Club Cocos

Fotografia: Planeta

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here