El grup municipal de Movem Martorell ha volgut portar la crisi de l’Hospital de la ciutat al Parlament. Per aquest motiu, el diputat David Cid (a la fotografia), portaveu del grup parlamentari d’En Comú Podem, es va desplaçar a Martorell aquest dilluns, 23 de gener, per mantenir una reunió amb el Comitè d’Empresa de l’Hospital comarcal del Baix Llobregat Nord i abordar la greu crisi que travessa el centre concertat. Hi van assistir representants de CGT, UGT i CCOO.

A finals de desembre, un home moria a la sala d’espera d’urgències després d’esperar més de dues hores queixant-se d’un for dolor al pit. Malgrat això, dues setmanes després, el servei quedava totalment descobert: un sol metge cridat a atendre un servei d’urgències del que depèn una població de 160.000 habitants.

Tal com va informar elBaix.cat, aquesta situació límit la feien pública els treballadors i treballadores del mateix Hospital per mitjà d’un comunicat, i el Grup Parlamentari d’En Comú Podem registrava davant la Mesa del Parlament  una bateria de 10 preguntes adreçades al Conseller de Salut, Manel Balcells.

El representants del Comitè van explicar la greu desorganització interna de l’Hospital: “El problema no és que no es trobi personal sinó que no duren” van afirmar. I van afegir que “hi ha un dèficit de 37 infermers i infermeres; la fuga ha estat massiva”.

David Cid es va oferir per facilitar una trobada del Comitè amb la resta de Grups parlamentaris per forçar la Conselleria de Salut a intervenir. Segons Cid, “el Conseller de Salut, com a màxim responsable del servei, ha de ser part de la solució, no un simple espectador”.

Les responsabilitats de l’alcalde de Martorell

Laura Ruiz, regidora de Movem Martorell, es va adreçar a l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, de Junts per Catalunya: “Les seves prioritats estan totalment invertides malgrat presideix el Patronat que dirigeix l’Hospital. Com es pot construir un nou barri (La Sínia), que comportarà créixer en quatre o cinc mil nous veïns, sense estudiar la viabilitat de l’actual Hospital?” va preguntar.

Font i fotografia: Movem Martorell

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here