L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha activat el dispositiu hivernal a les Rondes davant la prealerta del Pla Neucat

El dispositiu de serveis viaris hivernals ha estat activat davant les previsions meteorològiques que anuncien la possibilitat de neu aquest dimarts, 24 de gener, en cotes baixes a la comarca del Baix Llobregat i a la zona metropolitana de Barcelona especialment entre mig matí i mitja tarda. El Servei Meteorològic té actiu el nivell groc a l’àrea de Barcelona per risc de neu que podria acumular 2cm a la cota 400.

L’equip de l’AMB es prepara per mobilitzar-se en qualsevol moment i netejar la calçada en aquestes vies de circumval·lació que són vitals per garantir una bona mobilitat a l’àrea metropolitana.

La presència de precipitació sòlida juntament amb les baixes temperatures pot implicar un paviment altament lliscant que pot alterar les condicions “habituals” de mobilitat.

L’AMB disposa de dos vehicles (a la fotografia), un de pesant i un de lleuger, que tenen una pala llevaneu acoblada i un escampador de sal.

Els ajuntaments del Baix Llobregat amb zona de muntanya en el seu terme municipal també han adoptat mesures preventives. En tot cas, sembla que es tractarà de precipitacions febles que podrien afectar en forma de neu a partir dels 200 metres d’alçada. És per aquest motiu que Protecció Civil va emetre aquest passat dilluns la prealerta del Pla Neucat.

Font i fotografia: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here