Les eleccions municipals de 2019 a Cornellà van ser un desastre per a Junts. La candidatura post convergent va quedar fora de l’Ajuntament en no arribar al 5 % preceptiu: va obtenir tan sols el 2’5 % dels vots, baixant fins i tot del 4’1 % que havia aconseguit CIU l’any 2015 i que també l’havia deixat sense representació en una de les ciutats més importants del Baix Llobregat.

Ara, de cara al 28 de maig, Junts aspira a retornar a l’Ajuntament disputant l’espai de vot independentista a ERC, que l’any 2019 va obtenir el 14% dels vots.

Amb aquesta perspectiva, Junts va celebrar l’acte de presentació del seu cap de llista, Oriol Anguera, el passat dimecres, 18 de gener, al Patronat Cultural i Recreatiu davant prop d’un centenar de persones (a la fotografia) .

Anguera estava acompanyat de Jordi Janés, alcalde d’Alcarràs, de Mercè Esteve, alcaldessa de Begues, i de Jaume Giró, exconseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya fins que Junts va decidir trencar el govern de coalició amb ERC.

El candidat a l’alcaldia va destacar la seva voluntat d’escoltar les persones i de ser exigent amb els governants. Potser un punt una mica sorprenent del seu discurs va ser el posicionament clarament contrari a l’ARE Ribera-Salinas, que impulsa l’alcalde socialista Antonio Balmón, i que ha provocat protestes de sectors ecologistes de la ciutat.

Fotografia: Junts-Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here