La setmana passada es va celebrar l’acte d’inauguració de la promoció d’habitatges “Adela Barquín”, un conjunt de pisos de lloguer amb protecció oficial amb serveis per a majors de 65 anys, a Sant Feliu de Llobregat.

A l’acte hi van assistir l’alcalde de la ciutat, el president de la Fundació Família i Benestar Social, el regidor d’Habitatge, la sindicalista de CCOO, Aurora Huerga, filla de l’activista que dóna nom als habitatges, diverses autoritats i persones integrants del consistori municipal, i familiars i amics i amigues de l’Adela Barquín.

Els pisos de lloguer tenen entre 40 i 50 metres quadrats, i estan adreçats a persones majors de 65 anys autònomes, que pel fet de viure-hi i pagant un import que pot oscil·lar entre els 314 i els 354 euros de preu de lloguer ( més entre 148’5 i 165 euros de despeses comunitàries), tindran inclosos serveis com consergeria, neteja d’espais comuns, manteniment de les instal·lacions o serveis d’acompanyament i suport social i personal. També hi haurà serveis complementaris, amb cost addicional , en funció de les necessitats de les persones residents.

El principal objectiu d’aquesta promoció amb protecció oficial és prioritzar l’autonomia i el benestar de les persones, facilitant alhora que els i les usuàries mantinguin les seves relacions i també fomentar-ne de noves, i posant al seu abast tot el que puguin necessitar per fer el seu dia a dia més fàcil i agradable.

En record d’Adela Barquín

Aurora Huerga, encarregada de descobrir la placa que dona nom a la promoció, va dedicar un parlament emotiu en memòria de la seva mare, a qui va recordar “ com una dona santfeliuenca amb molta empenta i lluitadora pels drets socials, destacant la seva lluita pel dret a l’habitatge”.

Sobre Adela Barquín, qui fou alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, va escriure en el seu blog l’any 2014, amb motiu del punt de llibre que li va dedicar el Casal de la Dona (a la fotografia): “Immigrant arribada al 1971 a Sant Feliu, veïna del barri de la Salut i membre destacada de la seva associació de veïns, activista política i social incansable”. I afegia: “ L’Adela, la nostra entranyable i pròpia Pasionaria, lluitava sota les sigles del PSUC per guanyar el primer ambulatori per a Sant Feliu, per aconseguir escoles per a tothom, per crear sentiment de pertinença i orgull de barri i de ciutat, impulsava els moviments reivindicatius i l’activitat política a Sant Feliu”.

Adela Barquín, havia nascut a Cantabria l’any 1932 i va morir a Sant Feliu de Llobregat l’any 2004. Aquesta fou la dona lluitadora que dóna nom a la promoció d’habitatges de lloguer per a gent gran en la que sempre serà la seva ciutat.

Fonts. Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i blogspot de Jordi San José

Fotografia: Jordi San José

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here