Movem Martorell, la candidatura vinculada a En Comú Podem, ha escollit Laura Ruiz (a la fotografia)  com a cap de llista per a les properes eleccions del 28 de maig. Tot sembla indicar que serà la única dona candidata a l’alcaldia de la ciutat.

Coneguda activista per dret a l’habitatge, la trajectòria de Laura Ruiz va estar marcada per l’activisme a diferents moviments socials fins el 2015: del 15M a la PAH, Unitat contra el Feixisme i el Racisme, el moviment estudiantil a la Facultat de Ciències Polítiques, etc.

L’any 2015 va ser escollida regidora per Movem Martorell. Durant aquests anys no s’ha cansat de denunciar l’abandonament del patrimoni cultural i natural o la privatització de serveis essencials com l’aigua o l’Hospital (aquest tema, de trista actualitat). També va participar en la denúncia davant el Consell de l’Audiovisual per la manca de pluralitat als mitjans públics municipals. L’any 2019 va tornar a ser elegida regidora dins la llista encapçalada per Xavier Sáez de Cortázar.

Ara, Laura Ruiz ha estat proposada per l’assemblea local de Movem Martorell com a cap de llista per primera vegada.

Les converses amb Podem Martorell van donar fruits i en aquesta ocasió les dues formacions superaran la divisió del 2015 i del 2019:  persones de Podem  s’incorporaran a la llista de Movem a títol individual.

Laura Ruiz reconeix que encapçalar la llista “és una responsabilitat enorme” però que  “afortunadament a Movem sabem fer pinya i cuidar-nos els uns als altres”.

A les eleccions de 2019 Movem Martorell va obtenir pràcticament el 10 % dels vots i 2 regidories. Podemos va aconseguir el 4’51% , insuficients per entrar a l’Ajuntament. La suma de les dues llistes (14’5%) els hagués portat gairebé a empatar amb el PSC, que va quedar en segona posició a les eleccions amb 4 regidories.

Font: Movem Martorell

Fotografia: Martorell TV

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here