Les Agulles- Ecologistes en Acció, conjuntament amb d’altres entitats del territori, han presentat un recurs de reposició contra el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Begues i Red Eléctrica de España S.A.U , aprovat pel Ple municipal el 19 de desembre de l’any passat, per desplaçar la línia d’alta tensió (a la fotografia) que discorre pel centre del poble.

A més de Les Agulles-Ecologistes en Acció han signat el recurs el Centre d’Estudis Beguetans, l’Associació Naturalista Torrellenca La Formiga, l’Ateneu Assembleari de Begues, la plataforma STOP Alta Tensió al Baix, la Taula Ciutadana pel Clima de Begues, els grups polítics Begues En Comú Podem i la CUP, així com diversos pagesos i propietaris afectats de la plana de l’Alzina. Segons les entitats signants representen moltes persones contràries al projecte que  “l’equip de govern fa veure que no existeixen i de les quals mai es parla”.

Entre els motius per a la presentació del recurs hi ha les afectacions a espais naturals protegits, com les Muntanyes del Baix, i a la pagesia, l’augment de potència que preveu REE en aquesta nova línia, el compromís econòmic que suposa per al poble i l’opacitat en l’origen de l’aportació econòmica municipal. També denuncien interessos especulatius ja que la “precipitació” del consistori per tancar un acord s’explica per “l’interès de desenvolupar projectes urbanístics abans que polítiques contra l’emergència climàtica”

Les entitats s’oposen a desplaçar la línia d’alta tensió i exigeixen que es soterri, tal com han reclamat des de fa anys.

Segons l’equip de govern de Junts per Catalunya, encapçalat per l’alcaldessa Mercè Esteve, diputada de Junts al Parlament, el conveni amb Red Eléctrica és “una victòria col·lectiva d’aquelles que ens omplen d’orgull” i “acaba amb una llarga reivindicació del poble”. Sembla que a Begues no tothom comparteix aquesta interpretació triomfalista.

Font: Les Agulles-Ecologistes en Acció, ACN i Ajuntament de Begues

Fotografia: Avui

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here