El grup d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya va presentar el dilluns, 23 de gener, davant la Mesa de la cambra, una Proposta de Resolució per mantenir oberta l’aula d’I-0 de la Llar d’infants Abellerol de Collbató. La proposta està signada pel portaveu del grup, David Cid, i pel diputat de la Comissió d’Educació, Jordi Jordan.

Els Comuns recorden que aquesta llar d’infants “té com a finalitat, com tots els centres educatius en l’etapa 0-3 anys, facilitar mitjançant situacions educatives el descobriment i creixement de l’infant en unes de les etapes més importants del desenvolupament personal dels nens i nenes, aprofitant la receptivitat i l’alta activitat que tenen”.

La proposta insisteix en que l’Abellerol “es defineix com una escola laica i integradora, que no exclou ningú”.

Segons els Comuns, “a finals del curs 2021-2022, l’Ajuntament de Collbató va comunicar que pel curs 2022-2023 no obriria l’aula d’infantil 0 ja que hi havia falta de personal i l’Ajuntament no podia contractar més. A banda de les mancances que es podrien derivar del desenvolupament dels i les infants de Collbató, provoca problemes de conciliació familiar i compatibilitat entre les obligacions laborals de pares i mares i la cura de filles i fills”. I afegeixen que “coincideix amb el curs que la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa la gratuïtat de la I-2, pel que encara es fa més incomprensible que una població de 5.000 habitants pugui perdre aquest servei tan important per a la ciutadania i les famílies”. De fet, l’AMPA de la Llar d’Infants va inciar una campanya reivindicant el manteniment de l’Aula.

En Comú Podem planteja en la seva Proposta, que haurà de ser votada al Parlament, ampliar la dotació econòmica de la Generalitat, de manera urgent , al servei d’I-0 als municipis de menys de 5.000 habitants, realitzar les gestions necessàries per tal de mantenir oberta l’aula I-0 de la llar d’infants l’Abellerol de Collbató, i realitzar una aportació extraordinària durant l’exercici 2023 per tal d’assegurar-ne la continuïtat.

Caldrà esperar ara a veure quin és el posicionament de la resta de grups parlamentaris, en especial d’ERC, que governa la Generalitat i l’Ajuntament de Collbató.

Font: En Comú Podem

Fotografia: L’Abellerol

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here