En un acte (a la fotografia) presidit pel lema “Ens agrada Sant Feliu” i que, com va  dir l’exalcalde de la ciutat Jordi San José, “no podria fer ningú més”, En Comú Podem va repassar el divendres, 27 de gener, el balanç de més de 30 anys de govern de la mà de tres alcaldes fins arribar a l’alcaldessa Lídia Muñoz i la consecució del soterrament de les vies de RENFE.

La Sala Ibèria va acollir 150 persones  que van seguir l’acte conduit amb professionalitat i rigor per dos santfeliuencs de prestigi, el periodista Joan Salvat i l’escriptora Maite Carranza: tots dos van aconseguir dirigir amb simpatia i rigor un acte dens en contingut. Es va parlar de la construcció i consolidació de la ciutat actual i del futur de Sant Feliu un cop acabin les obres de soterrament. I no es va proferir ni una sola crítica a cap altre partit polític local.

Tres alcaldes….

Francesc Baltasar va explicar com havia trobat la ciutat el PSUC l’any 1979 i l’esforç del consistori democràtic per aconseguir serveis i equipaments públics, en especial pel que fa a l’ensenyament i la sanitat, i l’inici de la lluita pel soterrament. Àngel Merino va exposar la seva aportació de noves formes de participació ciutadana, aplicant a Catalunya les experiències del Foro de Porto Alegre, o la construcció d’una identitat santfeliuenca a partir de la cultura popular. Jordi San José va recordar la seva participació en la normalització lingüística del català i la seva obsessió per aconseguir afavorir l’accés de la ciutadania als serveis i equipaments municipals en igualtat d’oportunitats.

I una alcadessa

Lídia Muñoz, candidata a l’alcaldia en les eleccions del 28 de maig, va explicar dos fets que han marcat el seu mandat, un de negatiu, la pandèmia, davant la qual l’Ajuntament va construir un autèntic escut social per donar suport a la ciutadania, i un de positiu: l’inici de l’esperat soterrament pel que havien lluitat els tres alcaldes que eren amb ella a l’acte i milers de ciutadans i ciutadanes.

Muñoz es va declarar continuadora de la tasca del PSUC i d’ICV-EUIA, ara des d’En Comú Podem, i va destacar fites com la propera arribada l’any 2025 de Institut Escola d’Hosteleria i Turisme del Baix Llobregat a la Nau de Can Bertrand o el futur trasllat del CAP Rambla a un nou edifici que atengui també les urgències durant 24 hores, ja convertit en un CUAP.

Lídia Muñoz va fer una crida a la ciutadania a “somniar col·lectivament” i va ressaltar que “sobretot és el moment de l’acompliment dels nostres somnis, de construir entre tots i totes la ciutat del 2030”. I va recordar que “les decisions  que es prenguin en el proper mandat seran determinats per futur, i Sant Feliu En Comú Podem som la garantia de liderar aquest gran projecte i tota la política municipal en benefici del bé comú”.

La candidata a l’alcaldia de la capital del Baix Llobregat va tenir també com a públic a Jaume Asens, portaveu d’Unidas Podemos al Congrés de Diputats, a David Cid, portaveu dels comuns al Parlament català, al diputat i exsecretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, així com a Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat.

Font i fotografia: Sant Feliu En Comú Podem

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here