Acte de presentació de la cap de llista del PSC a Sant Feliu de Llobregat, Lourdes Borrell (a la fotografia), a l’Auditori del Palau Falguera, aquest dijous, 9 de febrer.  El PSC del Baix Llobregat en ple, alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores i militants de la comarca, encapçalats per l’expresident Montilla, el primer secretari del PSC comarcal, Antoni Poveda, senador, vicepresident de Transports i Mobilitat de l’AMB i exalcalde de Sant Joan Despí, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret o l’exalcade de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, va desembarcar a Sant Feliu.

La presència  de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, l’exalcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, pretenia capitalitzar el fet que ja s’estigui portant a terme el soterrament de les vies de RENFE. Va ser l’altra cara de la moneda de l’acte celebrat per En Comú Podem, el passat 27 de gener, en el que tres alcaldes i una alcaldessa, Francesc Baltasar, Àngel Merino, Jordi San José i l’actual cap de llista, Lídia Muñoz, havien reivindicat, tal com va informar elBaix.cat, el paper del PSUC, ICV-EUIA i els Comuns en la construcció del Sant Feliu actual, posant especial èmfasi en la fita d’haver aconseguit el soterrament després de molts anys de lluita de la ciutadania i de tot l’Ajuntament, sense criticar cap altra força política.

La cap de llista del PSC va escollir un altre estil i va ser contundent: “L’aposta més important d’aquest mandat ha estat el soterrament i ha esdevingut una realitat gràcies als governs de Zapatero i Sánchez, i molt especialment gràcies al capteniment de l’enyorada Carme Chacón i de Raquel Sánchez”. El comunicat fet públic pel PSC sobre l’acte no fa cap referència a les lluites veïnals, ni al fet que el govern central estigui format per PSOE i Unidas Podemos, i cap menció al paper dels alcaldes del PSUC, ICV i Comuns, ni als esforços compartits d’altres grups tan diversos com el PP, CIU o ERC, ni al fet que les obres comencessin sent alcaldessa Lídia Muñoz. La ministra Sánchez, oblidant per uns moments les seves responsabilitats institucionals, va abundar en aquesta interpretació partidista afirmant que “la persistència i la insistència de la Lourdes ha estat clau perquè les obres del soterrament estiguin en marxa”.

Borrell va acusar al govern d’ERC i Comuns de no “haver sabut revertir” la “dinàmica de degradació” de la ciutat “simplement perquè no ha tingut l’energia que la ciutadania de Sant Feliu li ha reclamat i li reclama”. La candidata socialista hi va contraposar “la meva capacitat, la meva tenacitat, la meva resiliència i, sobretot, la meva il.lusió per fer possible el canvi que la nostra ciutat necessita”

Font i fotografia: PSC- Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here