Aquest divendres, 10 de febrer, l’Ajuntament de Molins de Rei i la Universitat de Barcelona (UB) van signar un Conveni per crear una Càtedra d’Estudis del Renaixement.

El van signar el rector de la UB, Joan Guàrdia, que anava acompanyat del professor d’Història Moderna de la mateixa Universitat, Àngel Casals, i l’alcalde de la vila, Xavi Paz ( a la fotografia).

La càtedra ajudarà a omplir de contingut científic el Museu del Renaixement de Molins de Rei i a posar en valor l’antic Palau de Requesens, alçat al segle XV i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). En el Palau, vinculat al llinatge dels Requesens, s’hi van allotjar personalitats com Ferran el Catòlic ( Ferran II d’Aragó), Felip II o Carles V.  El Palau s’ha convertit en un referent local i símbol d’un llegat que projecta la història de Molins de Rei més enllà de l’àmbit local.

La càtedra vol ser un lloc de trobada pluridisciplinari de diferents àmbits de recerca. Un dels seus objectius és aprofundir en l’estudi i la divulgació del període històric conegut com a Renaixement i destacar-ne la seva importància en el territori català. També la història de Molins de Rei serà objecte d’atenció especial.

Entre les activitats previstes hi ha l’atorgament de beques, seminaris, trobades científiques, premis a treballs de recerca i activitats de divulgació.

El rector de la UB va destacar que “la càtedra és una mostra de la vinculació de la UB amb l’àrea metropolitana de Barcelona com a ecosistema de coneixement, innovació i transferència”. L’alcalde va remarcar que “tenim la sort de comptar amb institucions de prestigi com són la UB i el MNAC”.

Font i fotografia: Ajuntament de Molins de Rei.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here