Canvi important en el panorama polític de Sant Joan Despí de cara a les properes  eleccions municipals . El dimecres, 15 de febrer, les organitzacions locals de Catalunya en Comú i de Podem, van signar l’acord  (a la fotografia) gràcies el qual concorreran plegades a les eleccions del 28 de maig.

Laura Acedo i Rafael Roldán, per Podem Sant Joan Despí i Margi Gual i Toni Pérez per Sant Joan en Comú van ser les persones encarregades de signar el document que, entre d’altres qüestions , recull que la líder dels comuns , Margi Gual, sigui la candidata a l’alcaldia de Sant Joan Despí de la nova llista que s’anomenarà  En Comú Podem.

Per a Margi Gual “la suma de Sant Joan Despí en Comú i de Podem Sant Joan Despí referma la unitat de les esquerres transformadores a la ciutat, una eina per contribuir a un Sant Joan més verd, just i feminista”.

Laura Acedo va assenyalar que “la signatura d’aquest acord és la garantia que a Sant Joan Despí es defensin les polítiques per millorar les condicions de vida de la ciutadania”.

A les eleccions del 2019, els comuns van obtenir el 9’41 % dels vots i 2 regidories, i Podem  el 6’01 % i una regidoria. La suma les hagués situat per damunt del 15 % empatant amb ERC en el segon lloc per darrera el PSC que va aconseguir una ajustada majoria absoluta amb 11 regidories. El fet que l’actual alcaldessa de la ciutat, Belén García, que va arribar a l’alcaldia després de la dimissió d’Antoni Poveda, es presenti per primera vegada com a cap de llista deixa molt oberts els resultats.

Les representants de les dues organitzacions estan convençudes que “a les properes eleccions tindrem més pes al consistori per aconseguir que es materialitzin polítiques de progrés a la nostra ciutat”.

Font i fotografia: Sant Joan Despí En Comú Podem

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here