El ple ordinari de l’Ajuntament de Molins de Rei, celebrat el passat dijous, 23 de febrer, va aprovar per unanimitat la moció presentada pels grups que formen Molins En Comú Podem per erradicar l’amiant a totes les edificacions del municipi.

L’objectiu de la moció és la detecció i retirada progressiva dels elements d’uralita i d’altres materials susceptibles de contenir aquest producte cancerigen.

La moció planteja que l’Ajuntament estableixi un conveni de col·laboració amb l’Oficina del Programa temporal per al desplegament i la implementació de l’estratègia d’erradicació de l’amiant a Catalunya, i l’elaboració urgent del Cens municipal de l’amiant a Molins de Rei, mitjançant l’estreta col·laboració amb la nova oficina de l’amiant de la Generalitat i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

També es va acordar, tal com plantejava la moció d’En Comú Podem, establir una línia d’ajuts municipals per donar suport a la retirada de l’amiant en edificis amb persones propietàries amb baixa capacitat econòmica.

Els dos grups que ara conformen Molins En Comú Podem van agrair a totes les forces polítiques del ple municipal el suport mostrat a la moció “Amiant Zero a Molins de Rei” i, alhora, exigeixen que el govern municipal compleixi el que es va acordar.

Font: Molins de Rei En Comú Podem

Fotografia de l’antiga fàbrica d’uralita a Cerdanyola: Marc Font/ Crític

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here