Moltes persones i diverses entitats, com el primer sindicat de la comarca, CCOO, o l’Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), portaven molt de temps reclamant un accés a l’estació de RENFE de Cornellà per la part nord de la ciutat, que facilités l’entrada dels usuaris i usuàries sense la necessitat d’utilitzar la porta davantera de la plaça de l’Estació.

I per fi, RENFE va inaugurar aquest passat divendres, 24 de febrer, el nou accés a l’estació a través d’un edicle. Segons el diccionari, “edicle” vol dir edifici de molt petites dimensions com un quiosc o un templet.

L’obra, construïda en el marc del Pla “Transformen Rodalies, ha costat 214.164’33 euros (IVA inclòs).

Amb aquesta actuació, la ciutadania que viu a la part nord de Cornellà, un 70% aproximat dels usuaris i usuàries de les línies R1 i R4 de Rodalies del municipi, uns 11.000 diaris, podran accedir més fàcilment a l’estació, guanyant seguretat, comoditat i rapidesa en els seus desplaçaments.

El nou edicle, que s’ha construït en 4 mesos i mig, compta amb control d’accés, maquines autovenda i servei d’informació al viatger.

Fins ara, l’edifici actual només disposava d’una sortida a la plaça de l’Estació, al barri Centre, que obligava als passatgeres que volien desplaçar-se al sector oposat del municipi a tornar a creuar pel pas superior de l’estació.

Aquest nou servei va ser inaugurat per la directora de Rodalies de Catalunya i l’alcalde de Cornellà. CCOO del Baix Llobregat va expressar a les xarxes la seva satisfacció, tot recordant que era una reivindicació del sindicat des de 2007 que havia provocat diverses mobilitzacions (a la fotografia). Segons CCOO, la situació existent fins ara era “un exemple de mala praxis en la gestió de la mobilitat”. Sembla que, com tot a RENFE, l’edicle també arriba amb retard.

Font: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Fotografia: CCOO Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here