Canvi en el panorama de l’esquerra de Sant Andreu de la Barca de cara a les eleccions del 28 de maig. Tal com està passant en molts municipis del Baix Llobregat, Isabel Marcos, en nom de Podemos, i Antonio Cordones, dels Comuns, van signar, el passat dissabte, 25 de febrer, un acord per presentar-se conjuntament sota el nom d’En Comú Podem (a la fotografia).

Els dos grups, que es van presentar per separat l’any 2019, afirmen que volen “continuar construint un espai col·lectiu plural i divers que aglutini les forces d’esquerra del municipi i que faci confluir l’experiència i tradició republicana dels Comuns amb la radicalitat democràtica sorgida del 15M de Podem”.

Aquest dissabte, 4 de març, a les 11 del matí, a la Sala Federico García Lorca del teatre Núria Espert es presentarà la cap de llista de la candidatura, Isabel Marcos, actual portaveu de Podem a l’Ajuntament.

L’any 2019, Podem va obtenir el 8’66 % dels vots i dues regidories, mentre que els Comuns, amb el 3’18 %, van quedar fora de l’Ajuntament. La suma de les dues forces polítiques suposa gairebé el 12 per cent.  Les eleccions a Sant Andreu seran aquest any més obertes que mai: el PSC presenta per primera vegada com a cap de llista l’actual alcaldessa Ana Alba, que en aquells comicis ocupava el número 10 de la llista socialista. Alba, que va substituir a l’alcalde Enric Llorca, no té majoria absoluta i governa amb un polèmic pacte amb els tres regidors de Ciutadans, partit que es troba en vies de desaparició.

Font i fotografia: En Comú Podem Sant Andreu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here