Malgrat els problemes posats per uns i les previsions catastrofistes d’altres, el català continua mostrant la seva vitalitat. El 48è Premi de Poesia Martí Dot, convocat per l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, consolida el seu bon moment pel que fa a la participació.

Un cop tancat el termini d’inscripció s’ha constatat que s’ha registrat el millor índex de participació en tota la seva ja llarga història: un total de 38 poemaris de 17 poetes i 15 poetesses, superant el rècord de l’any passat. Els originals provenen de tots els Països Catalans, majoritàriament del Principat, i inclouen participació local amb un treball escrit a Sant Feliu. La mitjana d’edat de les persones participants és de 26 anys.

El jurat del Premi es reunirà al Palau Falguera per deliberar durant la primera quinzena del mes de març. El veredicte es farà públic en l’acte de lliurament del Premi, el 26 de març, a l’Auditori del Palau Falguera, en el marc de la clausura de la XII Setmana de la Poesia de Sant Feliu de Llobregat.

Aquest Premi de poesia, creat per l’Ajuntament encara franquista, l’any 1974, en record del poeta local Martí Dot (1900-1973), per la pressió d’una comissió cívica integrada per escriptors i escriptores locals catalanistes , com Joana Raspall, Jaume Bosch, Llorenç Sans o Matilde Bertran, està obert a la participació de persones menors de 36 anys, que presentin una recull de poemes originals i inèdits escrits en català.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here