Milers de persones es van manifestar aquest dissabte, 4 de març, a Barcelona sota el lema “Defensem la terra, construïm el futur”. La mobilització expressa la protesta ciutadana contra macroprojectes com l’ampliació de l’aeroport del Prat, que afecta directament el Baix Llobregat, el complex del casino Hard Rock o el Quart Cinturó que PSC, Junts, la dreta espanyolista i la patronal Foment del Treball volen impulsar.

La marxa va arrancar a les 6 de la tarda a la plaça Catalunya i va acabar a la Plaça Sant Jaume. Entre els organitzadors hi havia grups ecologistes com Zeroport, entitats socials i sindicats. També hi van participar organitzacions de tot el territori com la Plataforma en Defensa de l’Ebre o SOS Costa Brava, i algunes del Baix Llobregat, com les que s’oposen a Plans Urbanístics com el de Ponent, a Gavà, o Ribera-Salines a Cornellà.  Durant la manifestació es van cridar consignes com “Govern culpable” o “Multinacionals, sou criminals”. L’històric militant de la Unió de Pagesos del Baix Llobregat, Lluís Parés, va mostrar el seu rebuig als projectes que poden malmetre el Parc Agrari del Llobregat (a la fotografia)

També van participar-hi partits polítics com la CUP i En Comú Podem. Els Comuns anaven encapçalats per la seva líder parlamentària, Jessica Albiach, i la tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz.  Elles dues i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler van publicar el dia abans un article al diari Ara titulat “En quin planeta viuen?, en el que defensaven la necessitat d’avançar cap un model de país més verd i just evitant que Catalunya es converteixi en el paradís dels macroprojectes. Destacaven que “en plena emergència climàtica i enmig d’una sequera històrica, PSC, Junts i ERC donen suport als macroprojectes”.

Fonts. Agències i En Comú Podem

Fotografia: Ricard Novella/ Nació Digital

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here