Un esportista de Sant Boi de Llobregat ha estat el primer jugador de bàsquet català a qui un equip de la NBA, Los Angeles Lakers, ha retirat la seva samarreta, el dorsal número 16, en reconeixement a la seva trajectòria de set temporades amb el club nord-americà.

La matinada del dimarts, 7 de febrer, al dimecres (hora d’aquí), a l’estadi Crypto.com, es va celebrar la cerimònia de la retirada del dorsal , que va quedar penjat al costat d’altres  onze grans jugadors.

Gasol va agrair, emocionat,  “l’increïble i immens honor” que rebia i va fer especial referència al jugador Kobe Bryant, mort fa poc ,al costat de la seva filla, en un accident.

El santfeliuenc Juan Carlos Navarro, exjugador del Barça, no es va voler perdre la cerimònia, al costat d’altres destacats jugadors de bàsquet, com Reyes i Calderón. També hi eren el seu pare i la seva mare, els seus germans, entre ells el Marc, president i jugador del Girona, la seva fila, el seu fill i la seva esposa Cat McDonell.

Mural a Sant Boi

La seva ciutat, Sant Boi de Llobregat, que, tal com va informar elBaix.cat, ja havia penjat una samarreta gegant de Gasol a la façana de l’Ajuntament, es va voler afegir als actes de reconeixement al jugador fill de la localitat.

Aquest dimecres, 8 de març, es va presentar oficialment el mural d’homenatge a Pau Gasol amb motiu de la retirada de la seva samarreta per part dels Los Angeles Lakers. El mural, obra de l’artista urbà Tirso Juan Paz, Bublegum, està situat a l’entrada del Complex Esportiu Duet Sports Pau Gasol, al carrer de Lluis Companys, 23, de Sant Boi (a la fotografia).

El mural retrata el rostre jove de Gasol en els seus inicis i un altre de l’actual i consagrat, al costat del número 16, el dorsal retirat a Los Angeles.

Fonts: NBA i Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Fptografia: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here