Els màxims representants de l’AMB al Consell del Parc Natural de Collserola, Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, i Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei, demanen  al Govern de la Generalitat més compromís econòmic amb el Parc. Colau, presidenta de l’AMB i del Consorci, i Paz, vicepresident del Consorci, van fer aquesta reclamació en l’assemblea general anual del Consorci de Collserola, celebrada aquest dijous, 9 de març.

L’AMB i la Diputació de Barcelona aporten el 84 % dels ingressos pressupostats del Consorci de Collserola. Enguany, l’AMB  hi contribueix amb 2.695.100 euros i la Diputació amb 2.695.000 euros.  L’aportació dels nou ajuntaments integrats en el Consorci suma 586.500 euros, dels que 402.000 corresponen a l’Ajuntament de Barcelona . D’aquests ajuntaments, cinc són del Baix Llobregat: Molins de Rei, el Papiol, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat. La Generalitat, en canvi, només aporta 200.200 euros.

La presidenta de l’AMB i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va afirmar que “el pressupost del Consorci del Parc Natural de Collserola no ha crescut prou per estar a l’alçada dels requeriments, necessitats i reptes d’aquest espai natural metropolità”. Colau va afegir  que “en el proper mandat caldrà que totes les administracions implicades, i especialment la Generalitat, fem un esforç per tal d’incrementar les actuacions necessàries, tant si és per mitjà de les partides que gestiona directament el Consorci com amb programes d’inversió directa de les entitats que en formen part”. L’aportació actual de la Generalitat representa tan sols el 3% del total d’ingressos de Collserola.

Colau també va destacar l’aprovació durant aquest mandat del nou Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat) i el fet que no hi hagin hagut incendis significatius al llarg del darrer any.

Font: AMB

Fotografia del mapa del Parc: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here