La Fiscalia de Medi Ambient constata, després d’una investigació, que la degradació “greu” del Delta del Llobregat és atribuïble als projectes d‘infraestructures “emparats per les institucions públiques”. Aquestes afirmacions del Fiscal de Medi Ambient de Barcelona, Toni Pelegrín, (a la fotografia), recollides per El Periódico el passat dimarts, 7 de febrer, es produeixen en plena ofensiva de determinats sectors polítics i econòmics per ampliar l’aeroport del Prat, afectant als espais naturals del Delta.

Segons Fiscalia, algunes de les infraestructures al Delta s’han fet “sense la correcta execució i seguiment” de les mesures compensatòries corresponents. I també afirma que d’altres s’han tirat endavant  amb “desconeixement de la protecció d’aquest espai natural”. Entre aquests casos, destaca els aparcaments construïts per AENA, la mateixa empresa pública dirigida per Maurici Lucena que promou el projecte d’ampliació de l’aeroport.

La investigació,  que inclou un diagnòstic  “no gens esperançador” sobre la situació actual de la Xarxa Natura 2000 del Delta del Llobregat, serà enviada a les direccions del Port de Barcelona i de l’Aeroport del Prat i al fiscal de sala de Medi Ambient. Tot i no trobar indicis de delicte en la construcció dels aparcaments denunciats per DEPANA, sí que considera que les transformacions que s’han produït en el territori afecten negativament la biodiversitat. L’ampliació de la ZEPA (Zona d’Especial Protecció de les Aus) del Delta del Llobregat, defensada per l’Ajuntament del Prat de Llobregat, ha estat qüestionada pels alcaldes i alcaldesses socialistes de Gavà, Castelldefels, Sant Boi i Viladecans.

L’alcalde del Prat diu que és l’últim avís per prendre decisions definitives

Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat pels Comuns, ha reaccionat a l’advertiment de la Fiscalia assegurant que és “un triomf del moviment ecologista” i que es tracta de “l’últim avís per prendre decisions definitives”.

Mijoler assenyala directament al Govern de la Generalitat, a qui reclama que concreti de forma imminent quin és l’àmbit protegit per l’ampliació de la ZEPA. L’alcalde del Prat també ha demanat que la Generalitat canviï el model jurídic de gestió del Delta i que hi destini més recursos.

Font: El Periódico

Fotografia: Fiscales.es

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here