Acte de presentació de l’actual alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, com a cap de llista del PSC de cara a les properes eleccions municipals de 28 de maig ( a la fotografia). El míting va tenir lloc el dissabte passat, 4 de març, davant unes dues-centes persones, amb la presència de la portaveu del PSOE al Senat, la baixllobregatina Eva Granados.

Alba va assegurar que vol continuar d’alcaldessa “per liderar una ciutat que ho té tot per progressar i prosperar”. També va destacar que el projecte socialista ha estat “cabdal” perquè Sant Andreu es trobi on està actualment.

L’alcaldessa va insistir en que “les i els socialistes de Sant Andreu de la Barca estem per sumar i no per dividir”.

Ana Alba, va passar d’ocupar el lloc número 10 de la candidatura del PSC a les eleccions municipals de 2019 a substituir de forma soprenent el fins llavors alcalde socialista Enric Llorca, durant aquest mandat, el juliol de 2021, passant per davant de la resta de components de la candidatura. Serà, doncs, la primera vegada que es presenta a les eleccions com a cap de llista del seu partit.

El PSC governa Sant Andreu amb un pacte amb Ciutadans. Durant el mandat d’Alba, l’equip de govern ha seguit la mateixa tàctica que l’anterior alcalde, Enric Llorca, de mirar cap a una altra banda davant el linxament mediàtic i polític que van patir docents de l’IES El Palau, a causa d’una denúncia d’una associació propera a la Guàrdia Civil, per uns suposats fets que haurien tingut lloc l’any 2017, un cas que l’Audiència de Barcelona ha tancat definidament aquesta mateixa setmana, tal com ha informat elBaix.cat. Alba també ha hagut de fer front, ara fa un any, al dictàmen de l’Oficina Anti-Frau de Catalunya que denunciava cobraments pressumptament irregulars de dietes per part de càrrecs públics del PSC i Ciutadans.

Les eleccions a Sant Andreu es preveuen més obertes que mai, tant pel fet de ser la primera vegada que Alba es presenta com a candidata a l’alcaldia, com per la previsible desaparició dels seus aliats de Ciutadans. Enfront tindrà la candidatura de Fem Sant Andreu (ERC i Vecinos por el Cambio) i la nova llista conjunta d’En Comú Podem, que suma dues candidatures, Podem i els Comuns, que l’any 2019 es van presentar per separat.

Font: PSC- Baix Llobregat

Fotografia: Ràdio Sant Andreu

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here