El club de Lectura COCOS organitza aquest proper dimarts, 14 de març, la presentació del llibre “Éste es nuestro delito. El movimiento obrero en la Siemens de Cornellà de Llobregat ( 1954-1977)” (a la fotografia).

L’acte tindrà lloc a la sala d’actes de la seu comarcal de CCOO, carretera d’Esplugues,68, de Cornellà, les 6 de la tarda. Intervindrà l’autor del llibre, el sindicalista Jesús Martínez. Col·laboren en la presentació CCOO, la Fundació Cipriano García i l’Avenc.

Episodis com la vaga a l’empresa Siemens, l’any 1962, en plena dictadura franquista, van fer de Cornellà la capital de l’anomenat cinturó roig. Aquella vaga va causar un impacte que la convertí en una referència ineludible per a les reivindicacions obreres, generant una dinàmica que culminaria en la formació l’any 1966 de la coordinadora de les Comissions Obreres del Baix Llobregat a la parròquia d’Almeda de Cornellà. Les vagues generals de l’estiu i el desembre de 1974, amb el dictador Franco encara viu, van ser una demostració de la capacitat de lluita del moviment obrer a la comarca. Un dels referents sindicals de Siemens va ser i continua essent l’Antonio García (a la fotografia, amb l’advocada laboralista Montserrat Avilés).

L’acte es celebra uns dies després de la presentació del Fons sobre el moviment obrer de la Fundació Utopia-Joan N, García Nieto lliurat a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, a Sant Feliu, i de la inauguració d’una estàtua per part de CCOO del Baix Llobregat en homenatge al 8M i als treballs de les dones a Cornellà, davant la seu del sindicat.

Font: CCOO Baix Llobregat

Fotografia: La Fábrica de Jesús

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here