En plena crisi dels seus aliats de Junts per Catalunya, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ( a la fotografia)  va presentar públicament la seva candidatura com a cap de llista del PSC aquest passat diumenge, 12 de març, al Foment Cultural i Artístic, davant unes 200 persones.

Paz, que encara governa en coalició amb Junts, va afirmar: “Ens presentem a les eleccions amb l’objetiu de tornar a tenir la confiança majoritària dels molinencs i les molinenques. Volem seguir impulsant Molins de Rei des d’un  projecte integrador , transversal i representatiu dels diferents sectors i col·lectius de la vila”.

L’alcalde Paz, després de repassar algunes de les principals realitzacions d’aquest mandat va voler destacar que la residència per a la gent gran serà una realitat en el proper mandat, així com la recuperació del Palau Requesens que serà “un espai immillorable per la ciutadania i on hi haurà, a més, el Museu del Renaixement més important de Catalunya”.

El candidat socialista es va referir a la transformació dels parcs en espais saludables i a la instal·lació de plaques fotovoltaiques als espais municipals, a pocs dies que diverses entitats del municipi, denunciïn aquest proper dimecres “el retrocés ambiental de la vila”.

El trencaclosques polític molinenc

El PSC va obtenir en les eleccions del 2019, el 29’66 % dels vots i 7 regidories i va pactar el govern amb Junts, que havia  quedat en segona posició amb el 17’06 % dels vots i 4 regidors, els mateixos que va tenir ERC, amb el 15’42% dels vots.  De cara a les eleccions del 28 de maig, l’espai de Junts està en plena ebullició després que l’actual primer tinent d’alcalde Ramon Sánchez ha anunciat una llista estrictament local que s’anomenarà Ara Molins, i de la renúncia de la cap de llista de Junts, Meritxell Galobart, poques setmanes després de ser nomenada candidata a l’alcaldia del partit de Laura Borràs i Jordi Turull: resta per veure com acabarà aquesta crisi. La situació podria beneficiar les expectatives d’ERC que presenta com a cap de llista, Marta Espona. D’altra banda, dues formacions que es van presentar per separat el 2019, Molins Camina-Podem i els Comuns, s’han unit ara en una única candidatura, Molins En Comú Podem, encapçalada pel diputat molinenc al Parlament de Catalunya, Lucas Ferro.

Font i fotografia: PSC- Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here