En plena polèmica sobre el projecte de construir una nova pista d’aterratge de l’aeroport del Prat davant les platges d’aquest municipi, l’AMB ha fet públiques les dades d’afluència a les platges metropolitanes durant l’any 2022: gairebé 11 milions de persones, en concret, 10.845.677 visitants.

L’ocupació ha augmentat al voltant d’un 23 % respecte el 2018, malgrat la pèrdua d’amplada derivada de la regressió de la sorra.

Les persones usuàries puntuen amb un 7’76 la qualitat de les platges: es tracta de la valoració més alta de tota la sèrie històrica.

Dins aquestes xifres es troben les de les platges del Baix Llobregat: el Prat, Viladecans, Gavà i Castelldefels. El municipi més visitat ha estat Castelldefels (a la fotografia), amb 1.670.804 usuaris, i el juliol és el mes de màxima afluència. Destaca l’increment experimentat a les platges del Prat de Llobregat que han passat de poc més de 200.000 visitants al 2016 als 780.907 del 2022. Gavà arriba a 1.348.652 i  Viladecans està en 1.146.411. Molt per darrera de les quatre platges de la comarca queden les situades al nord de Barcelona: Montgat, Badalona i Sant Adrià del Besós. La ciutat de Barcelona no està inclosa en aquest estudi.

Tot i aquestes xifres, l’AMB adverteix que al delta del Llobregat, es perden 160.000 metres cúbics de sorra anuals. Les platges del Baix Llobregat retrocedeixen 1 metre de mitjana anual. No sembla que la inversió més necessària per garantir el lleure de milions de persones sigui la d’una nova pista de l’aeroport.

Font i fotografia: AMB

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here