Aquest passat dimarts, 14 de març, un eixam de 20.000 abelles van viatjar en furgoneta des de Viladecans al municipi de Riner, al Solsonès.

Els hi van fer de padrins un centenar d’estudiants d’ambdós municipis, un de més de 67.000 habitants i l’altra on hi viuen 260 persones. El trasllat es va fer amb la col·laboració de l’associació Amics de les Abelles, dins un projecte divulgatiu. L’objetiu de Viladecans i Riner és el mateix: salvar les abelles i promoure consciencia sobre el paper que juguen per a la biodiversitat (a la fotografia).

La iniciativa forma part del projecte Redicat, que ara s’ha reprès després de l’aturada forçosa provocada per la pandèmia. Els centres educatius que participen en aquesta experiència són l’institut Miquel Martí i Pol de Viladecans i l’escola rural de Feixinet.

La tinenta d’alcaldia de Viladecans, Encarni García, que ha impulsat el projecte al seu municipi, destacava que aquesta actuació “serveix també per apropar el món rural i el món urbà: Estem parlant d’un poble de 260 habitants i amb 40 kilòmetres quadrats de superfície, mentre que nosaltres som 67.800 habitants i tenim 20 kilòmetres quadrats”. I afegia “Són dos mons molt diferents que s’han de conèixer i estimar amb les abelles com a fil conductor”.

L’alcalde de Riner, Joan Solà, va afirmar que “és un orgull participar en un projecte ambiental com aquest per salvar les abelles”.

El projecte ha comptat amb finançament dels Fons Next Generation, amb prop de 100.000 euros, després que fos escollit per l’Estat per “la seva voluntat de transformació “que també busca resoldre el despoblament rural, segons va declarar el Subdelegat del govern central a Lleida, José Crispín.

Fotografia: Territori Rural

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here